Η μόνη ελπίδα είναι ο Ελληνισμός. Μόνο οι αξίες του μπορούν να δώσουν την οριστική ήττα στο μεσαίωνα.
Η Κρήτη πάλι μπροστά, μακριά από εθνικισμούς και αριστερισμούς, μας δείχνει τι σημαίνει έθνος, τι σημαίνει Ελληνικό έθνος. Οι Ιδαίοι δάκτυλοι ήταν οι πρώτοι φωτοδότες. Είναι η ίδια η ταυτότητα μας. Δεν θα μπορούσε αυτή η προσπάθεια, αυτή η συνέχεια να έχει διαφορετικό όνομα. Σας περιμένουμε στον αγώνα μας.
ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ.
__________________________________________________________________Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ_________________________________________________________________

Translate

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ «ΚΝΩΣΟΥ»


                
                               Επιστολή 341/31.8."2017"
            Προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.

                                Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε.


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, από την εφημερίδα «Νέα Κρήτη», ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξει ονομασία η οδός που καταλήγει στην Κνωσσό και από «Κνωσού» να λέγεται «…».

Δεν γράψαμε το όνομα, αλλά θέσαμε τελείες, γιατί δεν θέλουμε άθελά μας να υπονοηθεί ότι έχουμε πρόβλημα με το όνομα που είναι σε σκέψη να δοθεί. Ο φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, που πρόσφατα αναγνωρίστηκε από την Πολιτεία ως γνωστή, δεν επηρεάζεται από κομματικά χρώματα.

Είμαστε σίγουροι ότι θα δείτε το θέμα με την απαραίτητη σοβαρότητα και ευθύνη που βαραίνει την θέση σας, ευθύνη προς τους προγόνους μας και την ιστορία της πόλης που είστε Δήμαρχος. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αφήσετε την οδό που ξεκινά από το κέντρο του Ηρακλείου και καταλήγει στο κέντρο των προγόνων μας, να ονομαστεί διαφορετικά από «Κνωσού», όπως ονομάζεται τώρα. Η Κνωσσός είναι το σημαντικότερο μνημείο που έχουμε από τον σπουδαιότερο ιστορικά πολιτισμό της Ευρώπης, ένα παγκοσμίως μοναδικό και αναγνωρίσιμο σύμβολο της Κρήτης, επομένως δεν θα μπορούσε ο δρόμος να ονομάζεται διαφορετικά.

Δεν θα θέλαμε να ανοίξουμε το θέμα και να αναφερθούμε γενικά για τα ονόματα των οδών, που είναι στην πλειοψηφία τους ονόματα ορθόδοξων «αγίων», ορθόδοξων αρχιεπισκόπων και πολιτικών. Θα μπορούσαμε ίσως να περιγράψουμε καλύτερα την κατάσταση, όχι μόνο για τα ονόματα των οδών και όχι μόνο για την πόλη μας, με μία απλή υποθετική δημοσκόπηση. Τι θα συμπεραίναμε εάν βγαίναμε στην πόλη του Ηρακλείου και ρωτούσαμε 1.000 άτομα τις δύο μόνον ερωτήσεις «Γνωρίζετε τον Αγιο Μηνά;» και «Από που έλαβε το όνομά της η πόλη του Ηρακλείου;». Νομίζουμε πως δεν χρειάζεται να κάνουμε καν την έρευνα για να αντιληφθούμε το αποτέλεσμα. Το δεύτερο ερώτημα έχει ωστόσο σχέση με το όνομά μας και με την ιστορία όλης της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδος και της Ευρώπης επίσης, και μας πονάει πολύ η άγνοια που έχει καλλιεργηθεί.

Το ερώτημα είναι γιατί οι συμπολίτες μας γνωρίζουν το ένα και όχι το άλλο; Το θέμα είναι τεράστιο και η ανάπτυξη του θα κατέστρεφε ίσως το σκοπό αυτής της επιστολής, που είναι η διατήρηση της εν λόγω οδού, με το όνομα που ήδη έχει: «Κνωσού».

Μετά τιμής,

(ακολουθεί υπογραφή)

για τον τοπικό πυρήνα Ηρακλείου του

ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου idaiongi.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια της ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το idaiongi.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου idaiongi.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το idaiongi.gr.