Η μόνη ελπίδα είναι ο Ελληνισμός. Μόνο οι αξίες του μπορούν να δώσουν την οριστική ήττα στο μεσαίωνα.
Η Κρήτη πάλι μπροστά, μακριά από εθνικισμούς και αριστερισμούς, μας δείχνει τι σημαίνει έθνος, τι σημαίνει Ελληνικό έθνος. Οι Ιδαίοι δάκτυλοι ήταν οι πρώτοι φωτοδότες. Είναι η ίδια η ταυτότητα μας. Δεν θα μπορούσε αυτή η προσπάθεια, αυτή η συνέχεια να έχει διαφορετικό όνομα. Σας περιμένουμε στον αγώνα μας.
ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ.
__________________________________________________________________Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ_________________________________________________________________

Translate

Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

Στην Κρήτη εόρτασαν την γέννηση του Τριεσπέρου Ηρακλέους.


Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία εορτάζει σε κάθε χειμερινό Ηλιοστάσιο την γέννηση του Τριεσπέρου Ηρακλέους και τη γέννηση του Διονύσου.
Οι τρεις ίσες σε διάρκεια νύκτες μετά το Ηλιοστάσιο, εορτάζονται ως Γέννηση του «Τριεσπέρου» Ηρακλέους, του «Υιού του Φωτός», που, κατά την μυθολογία, για την σύλληψή του ο Ζευς ακινητοποίησε επί τρεις νύκτες την ροή του χρόνου.

Στο πνευματικό επίπεδο, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο σημαίνει την πρώτη εμφάνιση της συνειδητότητας μέσα στον α’νθρωπο (καθίσταται δηλαδή αυτός έλ-λογος) και την ικανότητα για την «ομοίωση Θεοίς», πράγμα που επιτυγχάνεται μέσω της Αρετής: ο Ήλιος αποτελεί την ορατή εικόνα της θεϊκής Αγαθότητος, είναι ο «οφθαλμός του Διός» και ο «Υιός» του στον κόσμο των ανθρώπων.

Στο μορφικό επίπεδο, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο σημαίνει την εμψύψωση (μέσα στον χθόνιο κόσμο του Πλούτωνος, της Δήμητρος και της Περσεφόνης) του φαινομενικά νεκρού υφήλιου κόσμου μέχρι την «πρώτη πνοή» του στα «Ανθεστήρια» και την θριαμβευτική του ανάσταση την άνοιξη: ο «Ήλιος των νεκρών» («Δημήτριος») μεταφέρει δυναμικά ζωή στον κόσμο των φαινομενικά νεκρών και προετοιμάζει την μεγάλη επανάνθιση.
https://www.ysee.gr/index.php?type=d&f=xeimiliostasiorassias

Η ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ εόρτασε τη γέννηση στο αρχαίο ιερό του Διός Θενάτα.
Οι χορηγίες


Η ομιλία.

Η πομπή.

Ο καθαρμός.

Η ανύψωση.

Η προστασία.

Το κάλεσμα. 


                                                                                       Διαύλου


                                                                                                            Εστιάδα       
                                                       
Προς ΕΣΤΙΑΠρος ΥΓΕΙΑ

 ΔΙΟΣ ΑΣΤΡΑΠΑΙΟΥ


                                                               


Προς ΗΛΙΟ
Προς ΕΡΜΗΠρος ΓΑΙΑ

Προς ΔΙΟΝΥΣΟ


Προς ΗΡΑΚΛΗ


                                                                        Κορύφωσης


Προσφορά των συμμετεχόντων και ο στολισμός της ΕιρεσιώνηςΚλείσιμο τελετήςΤο γεύμα
Και του χρόνου με υγεία και ευδαιμονία.
Χρόνια πολλά σε όλους.

Ευχαριστούμε τον φίλο που έστειλε μέσω τρίτου την χορηγία του, ελαιόλαδο, για τις ιεροπρακτικές ανάγκες της θρησκευτικής ομάδας της Κρήτης.

Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου idaiongi.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια της ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το idaiongi.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου idaiongi.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το idaiongi.gr.