Η μόνη ελπίδα είναι ο Ελληνισμός. Μόνο οι αξίες του μπορούν να δώσουν την οριστική ήττα στο μεσαίωνα.
Η Κρήτη πάλι μπροστά, μακριά από εθνικισμούς και αριστερισμούς, μας δείχνει τι σημαίνει έθνος, τι σημαίνει Ελληνικό έθνος. Οι Ιδαίοι δάκτυλοι ήταν οι πρώτοι φωτοδότες. Είναι η ίδια η ταυτότητα μας. Δεν θα μπορούσε αυτή η προσπάθεια, αυτή η συνέχεια να έχει διαφορετικό όνομα. Σας περιμένουμε στον αγώνα μας.
ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ.
__________________________________________________________________Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ_________________________________________________________________

Translate

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018

Ο εορτασμός για την Φθινοπωρινή Ισημερία θα πραγματοποιηθεί στο Κομμό στις 23 Σεπτεμβρίου. Δείτε σχετικές πληροφορίες:


Το παράρτημα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας στην Κρήτη «Ιδαίων Γή», 
στο πλαίσιο του εορταστικού κύκλου της, θα τελέσει ιεροπραξία για τη Φθινοπωρινή Ισημερία.
Η ιεροπραξία θα τελεστεί ΔΙΠΛΑ από τον αρχαιολογικό χώρο του Κομμού, στην δυτική πλευρά του στις 23 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 16:00.
Ο Κομμός ήταν το αρχαίο λιμάνι της Φαιστού.
Καλούνται τα μέλη της Κρήτης και όσοι αισθάνονται Ελληνες, να τιμήσουν μαζί μας θεούς και προγόνους.
Θα ακολουθήσει συμπόσιο εκ συμβολών.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε
στο e-mail YSEEKRITIS@GMAIL.COM ή στο τηλ. 6945933991

                                                      Πατήστε για μεγέθυνση Έχει επίσης ανακοινωθεί εορτασμός σε:

ΜΝΗΜΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

ΑΘΗΝΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 5.00 Μ.Μ. ΣΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών εορτάζει την μνήμη των Μαραθωνομάχων προγόνων μας και την Φθινοπωρινή Ισημερία, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 5 μ.μ. στο Τρόπαιο Μαραθώνος (περιοχή Σχοινιά), και προσκαλεί όποιον αισθάνεται Έλληνας να παραστεί.

Θα ακολουθήσει γεύμα από συμβολών.

Θα υπάρξει και μικρό πούλμαν από το κέντρο των Αθηνών. Η κράτηση θέσεως θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας στα τηλ. 6976919273 και 6945223787.

______________________________________________________________________________

ΣΕΡΡΕΣ: Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 11:30 π.μ.
Στο κτήμα του Περσέα, παλιά Εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Καβάλας, 300 μ. μετά την διασταύρωση για τα Λουτρά των Ελευθερών
Θα ακολουθήσει συμπόσιο εκ συμβολών. 
Πληροφορίες 6983/400284 

******************************************

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. 
Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορταστικού κύκλου της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, θα εορτάσει τη Φθινοπωρινή Ισημερία τιμώντας παράλληλα τον θεό Ήφαιστο και τις αρετές της Φιλοπονίας και Ευμηχανίας.
Η ιεροπραξία θα τελεστεί από τον ιεροπρακτικό βραχίονα "ΚΑΒΕΙΡΟΙ" 
Η τοποθεσία διεξαγωγής είναι η περιοχή Ρετζικίου ακριβώς πάνω από τον περιφερειακό της πόλης.( Με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά, παίρνετε την έξοδο για "Κέντρο / Άγιος Παύλος" και μετά από λίγα μέτρα στρίβετε πάλι δεξιά στον πρώτο δρόμο που θα δείτε. Εκεί βρίσκεται και το φυλάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Όσοι μετακινηθείτε με λεωφορείο, μπορείτε να πάρετε τη γραμμή 24 από την πλατεία Ελευθερίας και να αποβιβαστείτε στο τέρμα, στην είσοδο του ζωολογικού κήπου. Εκεί θα βρίσκεται στις 10:30 π.μ. δικό μας άτομο για να σας παραλάβει).
Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο 6985775789.

*****************************************

ΡΟΔΟΣ: Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου
Περισσότερες πληροφορίες 6932502522

*****************************************

ΚΡΗΤΗ: Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου
Το παράρτημα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας στην Κρήτη «Ιδαίων Γή», στο πλαίσιο του εορταστικού κύκλου της, θα τελέσει ιεροπραξία για τη Φθινοπωρινή Ισημερία
Η ιεροπραξία θα τελεστεί ΔΙΠΛΑ από τον αρχαιολογικό χώρο του Κομμού, στην δυτική πλευρά του. Ο Κομμός ήταν το αρχαίο λιμάνι της Φαιστού.
Καλούνται τα μέλη της Κρήτης και όσοι αισθάνονται Ελληνες, να τιμήσουν μαζί μας θεούς και προγόνους.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail YSEEKRITIS@GMAIL.COM ή στο τηλ. 6945933991

*****************************************

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στον αρχαιολογικό χώρο Αζωρου. 
Συνάντηση: ώρα 10 π.μ. στο πρατήριο καυσίμων στην Αζωρο Περραιβίας.
Μετά την τελετή θα ακολουθήσει συμπόσιο σε ταβέρνα

Πληροφορίες: 6974 201216 (Δωδωναίος)

******************************************

ΚΥΠΡΟΣ: Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 18.00 μ.μ.

Το περιοδικό Sportive με αφορμή τα 15χρόνια ζωής του διοργανώνει σε συνεργασία με το Υ.Σ.Ε.Ε Κύπρου ημερίδα με θέμα: "Ο Αθλητισμός στην Αρχαία Ελλάδα".
Ανάμεσα στους στόχους της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι να υπενθυμιστεί το: Ευ αγωνίσθεσθαι και να υπογραμμιστεί η συνεισφορά των Ελλήνων στον Αθλητισμό καθώς και άλλα πολύ ενδιαφέροντα σε ένα περιβάλλον που θα θυμίζει σίγουρα Αρχαία Ελλάδα, αφού έχει επιλεχθεί γι' αυτό τον λόγο ο βωμός του Διός στα Λύμπια. 
Κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Δημήτρης Πετρίδης και όπως έχει ήδη αναφερθεί πιο πάνω το όλο γεγονός θα πραγματοποιηθεί στον ναό του Διός στα Λύμπια.

Μετά από το τέλος της ημερίδας θα ακολουθήσει Ιεροπραξία για την Φθινοπωρινή Ισημερία από την ιεροπρακτική ομάδα: "Μορφώ".

Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου idaiongi.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια της ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το idaiongi.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου idaiongi.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το idaiongi.gr.