Η μόνη ελπίδα είναι ο Ελληνισμός. Μόνο οι αξίες του μπορούν να δώσουν την οριστική ήττα στο μεσαίωνα.
Η Κρήτη πάλι μπροστά, μακριά από εθνικισμούς και αριστερισμούς, μας δείχνει τι σημαίνει έθνος, τι σημαίνει Ελληνικό έθνος. Οι Ιδαίοι δάκτυλοι ήταν οι πρώτοι φωτοδότες. Είναι η ίδια η ταυτότητα μας. Δεν θα μπορούσε αυτή η προσπάθεια, αυτή η συνέχεια να έχει διαφορετικό όνομα. Σας περιμένουμε στον αγώνα μας.
ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ.
__________________________________________________________________Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ_________________________________________________________________

Translate

Κυριακή, 5 Μαΐου 2019

ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΩΝ ΕΚΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΝΗΣΟ ΔΗΛΟΑνακοίνωση 366 / 5 Μαϊου “2019”

Στα πλαίσια της συνταγματικότητας, η Ελληνική Εθνική Θρησκεία δέχεται την κυριότητα του αλλόθρησκου Νεοελληνικού κράτους στους θρησκευτικού χαρακτήρα αρχαιολογικούς χώρους, με διατήρηση βεβαίως του δικαιώματος της απρόσκοπτης προσέγγισης για λατρευτικούς λόγους, όπως ισχύει παντού στον πολιτισμένο κόσμο, ασχέτως εάν έως τώρα δεν το ασκεί, για να μην φέρνει σε δύσκολη θέση τις ανά τόπους αρχαιολογικές υπηρεσίες και το λεγόμενο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το ότι δεχόμαστε όμως αυτή την κυριότητα, δεν σημαίνει πως δεχόμαστε και την κάθε αυθαιρεσία, ακαλαισθησία ή και βλακεία των πιο πάνω υπηρεσιών.

Με πλήρη ευθύνη τους, στις ημέρες μας και για ένα ολόκληρο εξάμηνο, όσο δηλαδή θα υπάρχει υψηλή τουριστική επισκεψιμότητα, το για εμάς τους Έλληνες ιερό νησί της Δήλου, νησί επάνω στο οποίο ούτε καν ταφή επιτρεπόταν όταν ήμασταν θρησκευτικά και πολιτικά ελεύθεροι, εξευτελίζεται με μια απαίσια έκθεση 29 μαντεμένιων εκτρωματικών μορφών του αλλοδαπού γλύπτη Antony Gormley.

Δεν καταδικάζουμε τον κύριο αυτόν, την δουλειά του κάνει άλλωστε και για τους δικούς του λόγους, όπως για τους δικούς του λόγους ανήκει "καλλιτεχνικά" σε αυτούς που επιτίθενται συστηματικά εδώ και πάνω από ένα αιώνα στην μορφή, όπως για τους δικούς του λόγους χρησιμοποίησε δύο μιασματικά για την δική μας Θρησκεία υλικά, σίδηρο και άνθρακα (και όχι πηλό όπως προ διετίας όταν εξέθετε τις γκόλεμ δημιουργίες του στο παρισινό Musee d'Art d'Histoire du Judaisme), όπως για τους δικούς του λόγους απεκάλεσε "από καιρό πεθαμένους" τους πραγματικούς Θεούς, τους εθνάρχες κι επιχώριους Θεούς μας. Την δουλειά του κάνει, όπως και ο "καλλιτεχνικός" Οργανισμός ΝΕΟΝ που τον προσκάλεσε, όπως και τα ρωμέϊκα ΜΜΕ που χαρούμενα και υπηρετικά όπως πάντα προβάλλουν το ο,τιδήποτε εντέλλονται και ταυτόχρονα θάπτουν επίσης το ο,τιδήποτε εντέλλονται.

Εμείς καταδικάζουμε την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και βεβαίως το άτυπο ιερατείο που ακούει στο όνομα Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και προσφάτως έχει "αποφασίσει" πολλά ακόμα αδικαιολόγητα και παράλογα. Καταδικάζουμε και κάθε άλλη γνωστή και μη εξαιρετέα πλευρά, που προσβάλλει τις συντεταγμένες του πραγματικού Ελληνισμού και εξυπηρετεί ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την αποκατάστασή του στον ίδιο τον τόπο που τον γέννησε.

Σε ένα πραγματικό Ελληνικό κράτος, η αδειοδότηση και υλοποίηση αυτής της ανίερης κι αντιαισθητικής έκθεσης των εκτρωμάτων του κ. Antony Gormley στην Δήλο, θα είχε προκαλέσει τουλάχιστον μια επερώτηση στην Βουλή. Βέβαια ούτε το ρωμέϊκο κράτος μας, έχει καμμία όρεξη να γίνει πραγματικά Ελληνικό, ούτε ασχολούνται με τέτοια "επουσιώδη" ζητήματα τα ρωμέϊκα κόμματα. Ιδιαίτερα τώρα, που, εκλογές γαρ, έχουν ψηφοφόρους να πείσουν. Με ιερότητες και πέτρες θα ασχολούνται τώρα;

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ
www.ysee.gr

Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου idaiongi.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια της ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το idaiongi.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου idaiongi.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το idaiongi.gr.