Η μόνη ελπίδα είναι ο Ελληνισμός. Μόνο οι αξίες του μπορούν να δώσουν την οριστική ήττα στο μεσαίωνα.
Η Κρήτη πάλι μπροστά, μακριά από εθνικισμούς και αριστερισμούς, μας δείχνει τι σημαίνει έθνος, τι σημαίνει Ελληνικό έθνος. Οι Ιδαίοι δάκτυλοι ήταν οι πρώτοι φωτοδότες. Είναι η ίδια η ταυτότητα μας. Δεν θα μπορούσε αυτή η προσπάθεια, αυτή η συνέχεια να έχει διαφορετικό όνομα. Σας περιμένουμε στον αγώνα μας.
ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ.
__________________________________________________________________Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ_________________________________________________________________

Translate

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020

Η πυρκαγιά στις Μυκήνες και η υπουργός Πολιτισμού στα βήματα του Ηρόστρατου

 


Ανακοίνωση 387  / 31-8-«2020»

Βαθειά θλίψη, οργή και αποτροπιασμό προκάλεσε σε όλους τους τιμώντες την Ελληνική Εθνική Παράδοση και Θρησκεία, η είδηση για την πυρκαγιά στον Αρχαιολογικό Χώρο των Μυκηνών. Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι το νεοελληνικό κράτος, και στην περίπτωση αυτή, απέδειξε ότι η προστασία και η ανάδειξη των προχριστιανικών πολιτιστικών μνημείων και καλλιτεχνημάτων, δεν αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του αρμοδίου υπουργείου, αλλά δυστυχώς αντιμετωπίζεται ως ζήτημα ήσσονος σημασίας. Μείζονος σημασίας για το υπουργείο πολιτισμού και την πολιτική του ηγεσία, φαίνεται ότι εξακολουθεί να παραμένει διαχρονικά, η διοχέτευση περισσότερου χρυσού, καθώς και η παροχή μεγαλύτερης εξουσίας στους θρησκευτικούς συνεχιστές των χριστιανοβυζαντινών κατακτητών. Αυτό μαρτυρούν άλλωστε τα κακοσυντηρημένα μουσεία και η άθλια κατάσταση πολλών αρχαιολογικών χώρων. Αρκεί ένα βλέμμα στην γεμάτη graffiti αρχαία αγορά της Αθήνας, ή στον καταχωμένο ναό της πλατείας Αντιγονιδών στη Θεσσαλονίκη. Ή στο μεγαλύτερο αρχαιολογικό πάρκο της χώρας, στο Δίον Πιερίας, με τις σβησμένες ενημερωτικές πινακίδες και την ανύπαρκτη υπηρεσία φύλαξης.

Από την αντίδραση της αρμόδιας υπουργού, για την πυρκαγιά στις Μυκήνες, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι γι αυτήν, τα μνημεία του προχριστιανικού Ελληνισμού δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά μόνο «πέτρες». Τι κι αν η φωτιά διαπέρασε με τόση ευκολία όλο τον αρχαιολογικό χώρο. Τι κι αν καταμαύρισε τον «τάφο του Αγαμέμνονα», το πιο εξαίρετο και καλοδιατηρημένο δείγμα θολωτής κατασκευής. ΤΥΧΗι ΑΓΑΘΗι η φωτιά λοξοδρόμησε και δεν κάηκε το μουσείο και η ακρόπολη. Μικρό το κακό για την υπουργό, καθώς δεν κάηκε κάποια εκκλησία ή έστω ένα μοναστήρι, αυτά που κάηκαν ήταν... «πέτρες», οι οποίες έχουν ως μοναδική θετική αποτίμηση, το ότι φέρνουν μεγάλα έσοδα στα κρατικά ταμεία!

Για τους πραγματικούς Έλληνες ωστόσο, αυτούς που αισθάνονται δέος όταν αντικρίζουν ένα Θεϊκό άγαλμα ή έναν αρχαίο Ναό, αυτές οι «πέτρες» φέρουν Ιερότητα, μνήμες, ιστορία και αποτελούν την μνημειακή παρακαταθήκη ενός Έθνους, τα πολιτισμικά επιτεύγματα του οποίου βρίσκονται υπό συνεχή διωγμό εδώ και 16 αιώνες, από τον μη ανεκτικό και μισαλλόδοξο μονοθεϊσμό της «μοναδικής αλήθειας», της «ορθής δόξης», του «ενός βιβλίου». Η φωτιά που κατέκαψε τις Μυκήνες είναι αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της πολιτικής η οποία δεν αναγνωρίζει Ιερότητα στα μνημεία και τα καλλιτεχνήματα του Εθνικού Ελληνισμού. Όπως διαφαίνεται, κύριο μέλημα αυτής της πολιτικής, απέναντι στα ελληνικά μνημεία και τις αρχαιότητες, είναι πως τα τελευταία θα καταχωθούν ή θα καλυφθούν από τα αποκαΐδια και τα «μπάζα» της κρατικής αδιαφορίας.

Αντί η Υπουργός Πολιτισμού να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες της, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση (σημ.: Σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργείου είναι «ο έτερος πιστός Καππαδόκης» η κ. Παναγιωταρέα), με την οποία «αθώωνε» τον εαυτό της, για την απουσία πρόληψης ή την ανεπάρκεια αυτής, ενώ ταυτόχρονα υπονοούσε ότι δεν συνέβη και κάτι σπουδαίο, καθώς «λίγο χορτάρι κάηκε»! Την ίδια επικοινωνιακή τακτική αντιμετώπισης της αμείλικτης πραγματικότητας, επικαλέστηκε το υπουργείο Πολιτισμού όταν πρόσφατα «αλιεύθηκαν» παράνομα αρχαιότητες από το ναυάγιο των Αντικυθήρων ενάλιες αρχαιότητες από κάποιον ιδιώτη συλλέκτη. Η ανεκδιήγητη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, αντί να ζητάει ταπεινά συγγνώμη και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, κάνει επίκληση του άρθρου 24 του Συντάγματος το οποίο ορίζει: «η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα του καθενός». Το Υπουργείο, που έχει ως προορισμό να διαφυλάττει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, μετέτρεψε τον εμπλουτισμό παράνομης συλλογής αρχαίων αντικειμένων, από βαρύτατο ποινικό αδίκημα σε «συνταγματικό δικαίωμα»! Η ορθόδοξη κουτοπονηριά της ρωμιοσύνης σε όλο της το μεγαλείο επί υπουργίας Μενδώνη!

Ας μη διατηρούμε ψευδαισθήσεις, η κ. Μενδώνη τοποθετήθηκε στο υπουργείο πολιτισμού ως τοποτηρητής, κονδυλίων, επιχορηγήσεων και προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ώστε όλες οι χρηματικές ροές να καταβροχθίζονται από την ήδη «λιπόσαρκη» ορθοδοξία. Δεν βρίσκεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, ούτε για να προστατέψει τις αρχαιότητες και τα μνημεία του Εθνικού Ελληνισμού, τα οποία κατά δήλωσή της αποτελούν αντικείμενα προς εκποίηση, ούτε για να σχεδιάσει την πολιτιστική επανελλήνιση. Οι μέχρι τώρα προτεραιότητες του υπουργείου που προΐσταται δηλώνουν την πρόθεσή της να θάψει διά της αδιαφορίας τον Εθνικό Ελληνισμό.

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών, ο φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, παρακολούθησε στενά το «έργο» της κ. Μενδώνη, κατά τα πολλά χρόνια που «υπηρετούσε» ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, αποτελώντας επί της ουσίας «το μακρύ χέρι» της εκκλησίας στο υπουργείο. Μάλιστα δε, με βαθύ αίσθημα ευθύνης, ενημερώσαμε με σχετική ανακοίνωσή μας («Για την υπουργοποίηση της κ. Λίνας Μενδώνη», Ανακοίνωση 371/9-7-2019) την Πολιτεία και τους σκεπτόμενους, μη αναίσθητους Έλληνες, για αυτά που επρόκειτο να έρθουν.

Είναι σε θέση η κ. Υπουργός να προστατέψει επαρκώς τα μνημεία της Εθνικής μας παράδοσης; Σαφώς όχι. Μήπως θα παρασύρει και την υπόλοιπη κυβέρνηση να μοιραστεί μαζί της την «δόξα» του Ηρόστρατου, ο οποίος, προκειμένου να μείνει στην ιστορία, πυρπόλησε τον Ναό της Εφεσίας Αρτέμιδος; Όλα είναι πιθανά, αν και η κ. Μενδώνη απέδειξε ότι στα έργα της καταστροφής, τα καταφέρνει πολύ καλά και μόνη της!...

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ


Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου idaiongi.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια της ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το idaiongi.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου idaiongi.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το idaiongi.gr.