Η μόνη ελπίδα είναι ο Ελληνισμός. Μόνο οι αξίες του μπορούν να δώσουν την οριστική ήττα στο μεσαίωνα.
Η Κρήτη πάλι μπροστά, μακριά από εθνικισμούς και αριστερισμούς, μας δείχνει τι σημαίνει έθνος, τι σημαίνει Ελληνικό έθνος. Οι Ιδαίοι δάκτυλοι ήταν οι πρώτοι φωτοδότες. Είναι η ίδια η ταυτότητα μας. Δεν θα μπορούσε αυτή η προσπάθεια, αυτή η συνέχεια να έχει διαφορετικό όνομα. Σας περιμένουμε στον αγώνα μας.
ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ.
__________________________________________________________________Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ_________________________________________________________________

Translate

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Η Επίσημη αντίδραση του φορέα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας στην απόπειρα μετονομασίας της πλατείας Ελευθερίας της Αλεξανδρούπολης σε πλατεία ΑΝΘΙΜΟΥ του Α΄.

Ανακοίνωση 393/ 02.03."2021"

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ιστορικός του μέλλοντος, στο λήμμα «νεοελλάδα» θα γράψει: «η τελευταία

θεοκρατία της Ευρώπης». Όμως είναι σαφές ότι τίθενται και θα τίθενται προς διερεύνηση, οι σκοπιμότητες των «εποχούμενων» πολιτικών πάνω στο άρμα της εθελοδουλείας και της εμμονικής υποδοχής της ορθόδοξης μισαλλοδοξίας.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Γ. Ζαμπούκης, επικεφαλής μιας ψευδεπίγραφης προοδευτικής παράταξης, η οποία κατά δήλωσή του «πρόσκειται στην κεντροαριστερά», αποτελεί μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση «εποχούμενου». Δυστυχώς με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης συμπαρατάσσονται και αρκετοί πολιτικοί, του ευρύτερου πολιτικού φάσματος, σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο, οι οποίοι προσπαθούν να αντλήσουν θρησκευτική υπεραξία, καλοπιάνοντας την θεσμισμένη παρακρατική κλίκα, της τελευταίας ευρωπαϊκής θεοκρατίας. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι οι πολιτικοί που διορίζονται κατευθείαν από την Μονή Πετράκη δια του τηλεφώνου, όπως η εκποιήτρια του Εθνικού Ελληνισμού και προσφάτως «εξαπατηθείσα» κ. Μενδώνη, από τον γνωστό κατά συρροή παιδόφιλο.
Ο δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Γ. Ζαμπούκης επέλεξε να επιχειρήσει την μετονομασία της πλατείας Ελευθερίας σε πλατεία «Άνθιμου», του γνωστού παραληρηματικού Μητροπολίτη, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του, μεταξύ πολλών άλλων, την προσπάθεια συγκάλυψης βιασμών ανήλικων ορφανών στο Παπάφειο ορφανοτροφείο, υπόθεση για την οποία τελικά απαλλάχθηκε από την ίδια δικαιοσύνη που αθώωσε το «βατοπέδι», καθότι το μοναστήρι δεν υπήρξε δορυάλωτο αλλά παραδόθηκε αυτοβούλως στους κατακτητές!

Ο κ. Δ. Ρούσσας (νυν μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος) ελέγχεται επίσης για την μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 472.000 ευρώ(!!!) του θρησκευτικού ιδρύματος στο οποίο προήδρευε, μία εκ παραδρομής αβλεψία που στους κοινούς θνητούς κοστίζει την ποινική δίωξη και πολυετή δικαστική ταλαιπωρία.
Το φαινόμενο «Άνθιμος», δεν συντίθεται μόνο από κάποιες ρατσιστικές, ομοφοβικές και μισαλλόδοξες δηλώσεις, που απευθύνονται σε περιορισμένο ακροατήριο. Έχουν να κάνουν και με τα «διάπυρα» κηρύγματά του, κατά του ορθολογισμού, κατά του Διαφωτισμού, κατά της επιστήμης και των επιστημόνων. Έφτασε στο σημείο να δηλώνει μετ’ επιτάσεως ότι «δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες εκτός από την Γη». Η αμετροέπειά του «χτύπησε κόκκινο», όταν χαρακτήρισε από άμβωνος ως «παιδεραστές» και «σατανιστές», τους συνέδρους του 1ου Συνεδρίου για τα Αρχαία Θρακικά Μυστήρια, που έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη το 2001.

Εκτός όμως από τα φαιδρά, για όλους τους σώφρονες ανθρώπους, φληναφήματα του Άνθιμου, υπάρχει και ένα στοιχείο συμβολικής σημασίας, στην, «Τύχη Αγαθή» ακυρωθείσα, προσπάθεια μετονομασίας της πλατείας, από Ελευθερίας σε Άνθιμου. Μόλις 200 χρόνια μετά την Εθνεγερσία του 1821, οι ρωμιοί απόγονοι των ξεσηκωμένων, λησμόνησαν ποιοί ήταν οι αυτόβουλοι συνεργάτες των Οθωμανών, που καταπίεζαν διπλά τους υπόδουλους Έλληνες και χριστιανούς. Κληρικοί σαν τον Άνθιμο, παρέστεκαν δίπλα στον Τούρκο κατακτητή και υπό την απειλή αφορισμού, βοηθούντων ραβδούχων γενίτσαρων, δίδασκαν στους ραγιάδες την εθελοδουλεία.

Όπως φαίνεται, ο δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως έχει ενστερνισθεί την «ορθόδοξη» αυτή διδαχή, διαμορφώνοντας έτσι την ρωμέϊκή του συνείδηση και μάλλον θα νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτό. Θα ήταν ίσως προτιμότερο για τον δήμαρχο, να επιχειρήσει να μετονομάσει την πλατεία Ελευθερίας, σε «πλατεία Εθελοδουλείας». Πράξη «θεάρεστη», εντός των «ορθόδοξων» συντεταγμένων, η οποία ενδεχομένως και να του χορηγήσει και κάποιο «συγχωροχάρτι», αυτό που τάχα σβήνει τις παλίες αμαρτίες, με την εγγύηση των απανταχού «άνθιμων».

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών, ο φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, χαιρετίζει και τιμά όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι αντέδρασαν με γενναιότητα, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και καταψήφισαν την πρόταση για μετονομασία της πλατείας Ελευθερίας σε πλατεία «Άνθιμου του Α'».

Τιμή και μνήμη σε Θεούς και Προγόνους

www.ysee.gr

Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου idaiongi.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια της ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το idaiongi.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου idaiongi.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το idaiongi.gr.