Η μόνη ελπίδα είναι ο Ελληνισμός. Μόνο οι αξίες του μπορούν να δώσουν την οριστική ήττα στο μεσαίωνα.
Η Κρήτη πάλι μπροστά, μακριά από εθνικισμούς και αριστερισμούς, μας δείχνει τι σημαίνει έθνος, τι σημαίνει Ελληνικό έθνος. Οι Ιδαίοι δάκτυλοι ήταν οι πρώτοι φωτοδότες. Είναι η ίδια η ταυτότητα μας. Δεν θα μπορούσε αυτή η προσπάθεια, αυτή η συνέχεια να έχει διαφορετικό όνομα. Σας περιμένουμε στον αγώνα μας.
ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ.
__________________________________________________________________Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ_________________________________________________________________

Translate

Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

Ανακοίνωση 399/ 11.07."2021"

Με μια ιστορική δικαστική απόφαση το Ειρηνοδικείο Κοζάνης δικαίωσε μέλος της θρησκευτικής κοινότητας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας και έκανε δεκτό το αίτημά του για αλλαγή του χριστιανικού ονόματος που του είχε αποδοθεί με την βάπτιση σε ελληνικό, καθώς, όπως φαίνεται στην δικαστική απόφαση «...το καταχωρημένο στην ληξιαρχική πράξη κύριο όνομα αυτού δεν προσιδιάζει στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις...».

Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι το Ειρηνοδικείο Κοζάνης με την απόφαση 23/2021, αναγνωρίζει, με βάση τον νόμο, την θρησκευτική κοινότητα υπό το όνομα «Ελληνική Εθνική Θρησκεία», χωρίς να προβάλλει ενστάσεις περί συγχύσεως του ονόματος και αναγνωρίζει επίσης ως έγκυρο το σχετικό έγγραφο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας με το οποίο πιστοποιείται η ιδιότητα του αιτούντος, ως μέλους της θρησκευτικής κοινότητας.
Η απόφαση αυτή δημιουργεί δεδικασμένο και ανοίγει τον δρόμο σε ανάλογες περιπτώσεις Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν την αλλαγή του χριστιανικού – βαπτιστικού τους ονόματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες αποστέλλοντας μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ysee@ysee.gr
Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών, ως φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, χαιρετίζει την απόφαση αυτή και τιμά τους δικαστές οι οποίοι εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους τηρώντας τον νόμο και το σύνταγμα, παραμένοντας ανεπηρέαστοι από τις παρεμβάσεις παραδικαστικών και εξωθεσμικών σκοτεινών κέντρων.
Η εξέλιξη αυτή, δικαιώνει για μια ακόμη φορά το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών, το οποίο από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, έχει αποδείξει στην πράξη ότι η μοναδική στρατηγική για την επίτευξη του Ιερού σκοπού της Επανελλήνισης και της αποκατάστασης των Ιερών και των αξιών του προχριστιανικού Ελληνισμού, ήταν, είναι και θα είναι η συντεταγμένη διεκδίκηση αυτών που μας ανήκουν, με ευθύνη, συνέχεια και συνέπεια, μέσω του φορέα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας.
Τιμή και μνήμη σε Θεούς και Προγόνους
Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών

Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου idaiongi.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια της ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το idaiongi.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου idaiongi.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το idaiongi.gr.